• +381 11 2456 330
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Open source rešenja

Licencirana ili open source rešenja?

Kada biraju pravi softver, korisnici se često suočavaju sa izborom: da usvoje tradicionalni model licenciranog softvera ili rešenje otvorenog koda (open source)? Ne postoji tačan odgovor na pitanje koje je rešenje bolje. Postoje prednosti i nedostaci licenciranog softvera i otvorenog koda, pa rešenje za koje se klijent treba odlučiti uveliko zavisi od organizacije i postavljenih ciljeva.

Više informacija o open source rešenjima...
Prepoznajući potrebe tržišta i sve veći uticaj open source zajednice, pored licenciranih softverskih rešenja, MapSoft nudi sve popularnije tehnološko rešenje otvorenog koda. Upotreba ove tehnologije omogućava upravljanje geoprostornim podacima zasnovanim na platformama i alatima otvorenog koda koji donose tehnološki napredno i interoperabilno tehničko rešenje gde se za početno skladištenje i konverzija postojećih podataka (položaj pojava / objekata i njihovih atributnih podataka, digitalni ortofoto, digitalne katastarske karte...) koristi poslednja zvanična verzija rešenja otvorenog koda.

Jedna od prednosti licenciranog softvera je korisnička podrška, posebno za one korisnike koji nemaju mnogo tehničkih veština. Jedna od komparativnih prednosti MapSofta je i podrška open-source rešenjima, jer klijentima omogućavamo kombinovanje prednosti open-source rešenja (niži početni troškovi nabavke desktop računara i GIS servera, kontinuirani razvoj zbog velikog broja programera, otvorenost prema drugim sistemima, ne samo ka jednom) i licenciranim rešenjima (obuka u toku rada i stalna podrška).

Podrška MapSofta obuhvata:
  • instalaciju, integraciju i podešavanje potrebnih softverskih komponenti;
  • prilagođavanje prostornog sadržaja;
  • optimizaciju softverskog dela sistema na nivou servera baze podataka, GIS servera i web klijenta radi postizanja najboljih performansi u sistemu u skladu sa količinom podataka, brojem korisnika, performansama hardvera i telekomunikacione infrastrukture;
  • razvoj specifičnih alata za automatizaciju prikupljanja i skladištenja prostornih podataka dobijenih snimanjem sa profesionalnom geodetskom opremom;
  • testiranje funkcionalnosti sistema;
  • isporuku uputstva za upotrebu;
  • podršku tokom procesa verifikacije podataka.
© 2024 MapSoft d.o.o. All Rights Reserved.