• +381 11 2456 330
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Urbanizam

Jednostavnije urbanističko i prostorno planiranje

Svakodnevno, urbanisti koriste GIS tehnologiju za istraživanje, razvoj, primenu i praćenje napretka svojih planova. Naša rešenja zasnovana na GIS-u pružaju projektantima, geodetima i inženjerima potrebne alate za dizajn i mapiranje njihovih susedstva i gradova. Kada se na odgovarajući način primene, naša rešenja mogu pomoći u otkrivanju novih lokacija za dalji razvoj, uzimajući u obzir različite faktore koji su neophodni za uspešnu izgradnju. Takođe, rešenja MapSofta inkorporiraju i direktive EU (INSPIRE).

Više informacija
Planiranje gradova zahteva više strategije od jednostavnog identifikovanja slobodnih lokacija i izgradnja zgrada na njima. Smeštaj poslovnih, vladinih, javnih i stambenih objekata utiče na kvalitet života građana koji tamo žive. Kako moderni gradovi rastu, planeri imaju manje prostora za rad kada trebaju dodati objekat, naselje, put ili zameniti staru infrastrukturu. Planeri takođe moraju imati na umu uticaj koji mogu imati na zelene površne, životinje i biljke.

Da bi se odgovorno prilagodili građanima zajednice i istovremeno smanjili štete na postojećim istorijskim strukturama ili prirodnim prostorima, urbanisti se u velikoj meri oslanjaju na GIS tehnologiju.

Korišćenjem ove tehnologije planeri takođe imaju i uvid u prostorne informacije kako bi odredili najefikasniji način uvođenja alternativnih izvora energije u grad. Primena geoinformacionih sistema može pomoći u pronalaženju najboljih mesta za izgradnju vetroparkova, solarnih elektrana ili izgradnju infrastrukture obnovljivih izvora energije u manjem obimu, kao, na primer, na nedovoljno korišćenim parkiralištima.

 

Projekti

  • Razvoj web GIS aplikacije za prikaz prostornih planova - implementacija na projektu „Beograd na vodi”
© 2024 MapSoft d.o.o. All Rights Reserved.