• +381 11 2456 330
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Proces rada

Projektni pristup

Svi projekti MapSofta zasnivaju se i rade na prihvaćenom projektnom pristupu. Plan implementacije sadrži projektne aktivnosti date u detaljima, precizno definisanu metodologiju i platformu za prikupljanje podataka, članove tima sa definisanim ulogama, softver za obradu podataka, definisanu unutrašnju kontrolu kvaliteta, itd ...

1. Razumevanje korisničkih zahteva

1. Razumevanje korisničkih zahteva

Prvi korak je pravilno razumevanje potreba korisnika. Zahteve mogu direktno odrediti korisnici, kao što su oblast od interesa, specifikacija izlaznih proizvoda i parametri (tačnost, pouzdanost, prostorna rezolucija). Ako korisnik ne može da napravi takvu specifikaciju, stručnjaci MapSofta će definisati optimalne parametre projekta na osnovu korisnikove svrhe prikupljanja podataka.
2. Definisanje metodologije i platforme za prikupljanje podataka

2. Definisanje metodologije i platforme za prikupljanje podataka

Izbor optimalnog načina proizvodnje potrebnih proizvoda vrši se nakon prikupljanja zahteva korisnika. Biramo opremu, uslove nabavke i druge parametre kako bismo podatke dobili na najoptimalniji način. Kombinujemo metode akvizicije (aerofoto snimanje, daljinska detekcija, terenski rad, ...), instrumente i senzore da bismo zadovoljili tražene kriterijume kvaliteta.

3. Definisanje lanca produkcije podataka

3. Definisanje lanca produkcije podataka

MapSoft lanac za produkciju podataka zasnovan je na brojnim softverskim rešenjima. Koristimo najpoznatiji komercijalni softver za obradu podataka (Inpho, TerraScan, FME, ...), softver otvorenog koda (QGIS, SAGA, ...), kao i sopstvena softverska rešenja. MapSoft je posebno ponosan na PhotoSoft, digitalnu fotogrametrijsku stanicu koju je razvio razvojni tim MapSoft, a koja je u potpunosti prilagođena potrebama masovnog prikupljanja prostornih podataka. 

4. Definisanje članova tima

4. Definisanje članova tima

Članovi MapSoft tima imaju decenijsko iskustvo u oblasti prikupljanja i obrade prostornih podataka. U svim fazama projekta, MapSoft tim čine iskusni stručnjaci. Pored iskustva, tim MapSofta je ujedinjen. Po potrebi, angažuju se i spoljni stručnjaci iz različitih oblasti koji nadopunjuju MapSoftovu bazu znanja.

5. Kontrola kvaliteta

5. Kontrola kvaliteta

MapSoft realizuje projekte u skladu sa internim procedurama kontrole kvaliteta. Sledeći zahteve tržišta, razvili smo sopstveni sistem upravljanja kvalitetom, koji je sertifikovan po ISO 9001, 27001 i 14001 standardima. Pored toga, MapSoft, kao član profesionalnih organizacija IAGSA i EAASI, uključuje njihove najbolje prakse u svoje interne procedure.

6. Podrška korisnicima

6. Podrška korisnicima

MapSoft podržava korisnike i nakon prikupljanja i isporuke podataka. Upotreba prostornih podataka u raznim poljima ima svoje specifičnosti. Sa dugogodišnjim iskustvom, možemo pomoći našim kurisnicima kako da koriste podatke na najbolji mogući način. Zajedno sa razvojnim timom u mogućnosti smo da prilagodimo softverski alat korisnika ili da razvijemo nove specijalne softverske alate.

© 2024 MapSoft d.o.o. All Rights Reserved.