• +381 11 2456 330
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Mape

Vektorizacija

Konverzija mapa ili planova iz papirne kopije u vektorski format predstavlja stvarni problem, jer kartografski proizvodi na papiru iz katastarskih, korporativnih i opštinskih arhiva karata padaju u zaborav, te je digitalizacija (kreiranje digitalnih karata) jedini način da se sačuvaju vredne informacije. MapSoft ima veliko iskustvo u realizaciji projekata vektorizacije (digitalizacije) za različite vrste karata.
Vektorske mape se mogu isporučiti kao:

  • Prostorne baze podataka (MS SQL Server, MySQL, SQLLite, …)
  • Standardi GIS formati (ESRI shape files, MapInfo mid/mif, GML, …)
  • Standardi CAD formati (Autodesk dwg/dxf, Bently Microstation dgn, …)
This image for Image Layouts addon

Digitalizacija skeniranih i rektifikovanih mapa

Digitalizacija skeniranih i rektifikovanih mapa se vrši u manuelno u programskom sistemu MapSoft 2012 (on screen), poluautomatski i potpun automatski. Model podataka određuje krajnji korisnik.
This image for Image Layouts addon

Vektorizacija mapa

Jedan od najsloženijih poslova vektorizacije je vektorizacija katastarskih mapa i mapa podzemnih vodova. U oba slučaja vektorizacija podrazumeva stvaranje složenih modela podataka zasnovanih na strogim topološkim pravilima.

Mape prilagođene korisnicima

MapSoft proizvodi štampane, digitalne i online mape različitih teritorija, razmere i veličina koristeći sopstvene prostorne podatke, koji su napravljeni u poslednjih 18 godina, kao i druge dostupne izvore informacija (mape otvorenog koda, podaci o kupcima,…).
This image for Image Layouts addon

Štampane mape

Bez obzira na širenje značaja digitalnih mapa, štampane mape i dalje igraju značajnu ulogu. Mape se mogu napraviti po vašoj specifikaciji i mogu se štampati u različitim varijantama: razne vrste papira, folije, platna, pleksiglas, cerade, ... Mape se štampaju u visokoj rezoluciji na najkvalitetnijim štamparskim mašinama. Dimenzije štampane mape prilagođavaju se vašim potrebama.
This image for Image Layouts addon

Digitalne mape

Proizvodnja digitalnih mapa oslanja se na ogromnu količinu podataka prikupljenih tokom vremena. Većina informacija koje sadrže digitalne mape je kombinacija satelitskih snimaka, aerofoto snimaka, kao i informacija na nivou ulice. MapSoft je u mogućnosti da često ažurira mape kako bi korisnicima omogućio najtačniji izgled područja od interesa. Način pripreme i format mape prilagođavaju se klijentu, tako da se digitalne mape mogu pripremiti kao standardni GIS vektorski formati (geoprostorna baza podataka, GML, KML, SHP datoteke...), CAD standardni vektorski formati (DWG, DGN,…), rasterski formati (GeoTif, World TIF, JPEG 2000, ECW,…) ili kao kombinacija svih.
This image for Image Layouts addon

On line mape

Servis Mape Srbije omogućava korisnicima da lako pronađu lokaciju u Srbiji koristeći vizuelnu navigaciju i različite vrste pretraživanja. Ovaj servis promoviše proizvodnju digitalnog ortofota i drugih geopodataka koji su u vlasništvu kompanije. Servis Mape Srbije je pokrenut 2004. godine. U međuvremenu, MapSoft je razvio novi softver, poboljšao kvalitet usluge i u saradnji sa B92 promovisao ovaj servis. Pored Beograda, projekat obuhvata još 50 gradova u Srbiji. Servis se nalazi na:
Link
© 2024 MapSoft d.o.o. All Rights Reserved.