EnglishSrpski

Ime naše kompanije sa pravom se vezuje za uspešna rešenja u oblasti GIS-a.

Rešenja i usluge u potpunosti prilagođavamo potrebama korisnika...

GIS softver

Od samog osnivanja (mart 2002. godine), jedna od glavnih delatnosti preduzeća je razvoj, podrška i održavanje softvera u oblasti geodezije i geo-informacionih sistema.

Ime MapSoft prvi put je upotrebljeno 1991. godine, kao naziv za prototip softvera razvijenog za podršku tehnologiji digitalnog geodetskog plana. Danas je MapSoft moderan GIS softver instaliran na preko 500 radnih mesta u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Makedoniji, a ime MapSoft postalo je zaštitni znak razvojnog tima okupljenog oko ideje primene i inovacije ovog softvera.

Sa projektima komasacije, započetim 2007.godine, pojavila se potreba za razvojem dodatnog modula MapSoft softvera, Komasss-a, koji danas predstavlja podršku projektima komasacije u Srbiji.

U želji da se smanje troškovi nabavke fotogrametrijskog softvera, da broj licenci (radnih mesta) bude neograničen, kao i da se sve stečeno iskustvo na polju digitalne fotogrametrije pretoči u sopstveno rešenje, razvijen je 3D Photo, čiji je PhotoSoft softverski deo.

Zahvaljujući znanju iz oblasti geoinformatike, lokacijski baziranih servisa i velikoj količini prikupljenih prostornih podataka, IT sektor MapSofta razvio je MobTrack:24, softver za upravljanje voznim parkom. Obzirom da je razvoj u rukama IT sektora, sistem „doživljava“ konstantna unapređenja prateći najnovije tehnologije i potrebe tržišta/klijenata.

Sa ciljem ojačanja pozicije na tržištu softvera i rešenja iz oblasti GIS-a, početkom 2011. godine MapSoft je postao partner britanske kompanije CadCorp, a od 2015. i kompanije Pitney Bowes.