EnglishSrpski

The most valuable part of MapSoft is a young and professional team providing professional services in design, development and delivery solutions. Our references and clients are our best reference ...

GIS u Požarevcu i Velikom Gradištu

Razvoj postojećeg geografskog informacionog sistema u opštinama Požarevac i Veliko Gradište... 

Za potrebe realizacije projekta ,,Unapređenje preduslova za korišćenje lokalnih socio-ekonomskih potencijala kroz GIS u Požarevcu i Velikom Gradištu“, u okviru Programa EU PRO, u narednih sedam meseci MapSoft će razviti postojeći geografsko informacioni sistem. Projekat se finansira iz sredstava u okviru programa UNOPS-EUPRO-2019-Grant-115 za sprovođenje projekta unapređenja pružanja usluga kroz razvoj novih modela u okviru GIS-a.

Кroz ovaj projekat, MapSoft će razviti tri nova posebna interaktivna modula (turizam, poljoprivreda i investicione zone), razviti 2 web GIS aplikacije (za svakog partnera na projektu), izvršiti migraciju svih podataka na otvorenom izvoru (Open source) i povezati unapređeni geografski informacioni sistem sa drugim relevantnim bazama podataka i sistemima.

turizam


Kroz razvoj ovog modula, obe jedinice lokalne samouprave će biti u mogućnosti da bolje prezentuju različite relevantne informacije svojim posetiocima (povezivanjem sa različitim web i mobilnim aplikacijama, turističkim interaktivnim mapama i informativnim portalima) stimulišući povećanje broja posetilaca, kao i poboljšanje njihovog iskustva na licu mesta. Ovo će takođe omogućiti bolje planiranje i različite inicijative u sektoru turizma, baziranje odluka na konkretnim nalazima praćenja učinka turističkog sektora, a na kraju će pružiti potencijalnim investitorima bolji kvalitet i pristupačne informacije neophodne za njihove poslovne poduhvate.

 

poljoprivreda

Ovi podaci će gradu Požarevcu pružiti sveobuhvatne informacije za odgovarajuće planiranje i bolje upravljanje poljoprivrednim zemljištem i objektima od strane JLS, kao i osmišljavanje različitih mera i podsticaja vezanih za poljoprivredu i ruralni razvoj. Takođe, omogućiće postojećim i potencijalnim farmerima i poljoprivrednim preduzećima pristup podacima potrebnim za pravilno planiranje / pokretanje proizvodnje i optimiziranje njihovih performansi.

 

investiranje

Privlačenje investicija i razvoj novih projekata u opštini Veliko Gradište predviđa sveobuhvatnu bazu podataka koja sadrži informacije o investicionim lokacijama i poslovnim zonama, uslove za investiranje i razvoj biznisa. Ovaj modul će omogućiti opštini Veliko Gradište da bolje planira različite razvojne aktivnosti i pruži poboljšane usluge građanima, a posebno potencijalnim novim preduzećima i investitorima.
Ovaj modul će sadržati mapiranje zona odnosno lokacija koje su pogodne za investiranje. Svaka lokacija će sadržati kompletne podatke o infrastrukturi, fotografije, povezanost sa drugim lokacijama, način dobijanja građevinske dozvole i slično.